A ’60-as, ’70-es’, ’80-as években talán nem is volt olyan ház, ahol ne rendelkezett volna vele a ház asszonya.

Műanyagból ruhadarab

A mesterséges szálasanyagból (főleg nejlon vagy poliészter), pamutból, vagy pamut/poliészter keverékből készült, apró vagy hatalmas mintákkal nyomott élénk színű háziruhaként viselt női felsőruha igen nagy népszerűségnek örvendett. Hosszabb, rövidebb, gombos és megkötős, ujjas és ujjatlan kivitelben is kapható volt a korábbi munkaruhák ihlette egyenes vonalú, zsákszerű szabású ruha.

fortepan.hu

Igazi túlélő

Gyors elterjedését annak köszönhette, hogy átvette a kötények funkcióját, hatalmas zsebeivel igazán praktikusnak bizonyult. Az anyaga miatt könnyű volt mosni, hamar száradt és még vasalni sem kellett. Gyakorlatilag szinte elpusztíthatatlan volt és még ma is az.

muzeumcafe.reblog.hu

Sziasztok, sztereotípiák!

Az otthonka összeforrt az elnéniesedéssel, jól megy hozzá a testszínű nejlon térdzokni, a papucs, a hajcsavaró, a hatalmas szemüvegkeret, a hajháló, a bevásárlócekker és persze a mintában és színben eltérő fejkendő. De nem csak ez társul hozzá, hanem a finom lekvárok, a friss fánk illata, egy szelíd mosoly és egy bölcs tanács, ahogy csak a nagyi tudta.

Egy kis bemutató:

Magdi anyust is főként ebben láthattuk:

rtlklub.hu

Ha hiányozna, napjainkban is megvásárolható ruhaüzletekben és vásárokon, de találhatsz példányokat a Vaterán is! Neked van otthonkád?