Távolságtartás.

John Miner a napokban lett 85 éves. A Nyugat-Michiganben élő férfinak ez volt az első olyan születésnapja, amit imádott felesége nélkül töltött, miután az asszony tavaly nyáron, 63 év házasság után elhunyt.

John nem készült nagy ünneplésre, sőt, a koronavírus miatt úgy gondolta, hogy semmiféle ünnepség nem lesz ezen a napon, és az évfordulót izolálva, egyedül tölti. A családja azonban másképp vélekedett erről.

A lánya, Deb Canfield volt az, aki egy szokatlan, de nagyszerű ötlettel rukkolt elő. A COVID-19 pandémiára való tekintettel úgy gondolta, hogy az lesz a legjobb, ha a kertben énekelnek a nagypapának, egymástól tisztes távolságban álldogálva. Maga Deb már hetekkel korábban önkéntes karanténba vonult, hogy a nagy napot az édesapjával tudja tölteni, így ő volt az, aki a házba is bejutást nyert.

Deb nem tudta, hogy a fura ötletet miként fogják a többiek fogadni, család azonban rögtön mellé állt, a terv futótűzként terjedt.

A kertben végül 3 generáció gyűlt össze, a nagycsalád tagjai és 5 nagyon közeli barát, összesen 19 ember. Nagyon figyeltek arra, hogy egymástól távol álljanak, tartva az ajánlott 2 métert.

Fotó: Lindsay Radlinski

Amikor John kinyitotta az ajtót, egyszerre énekelték el neki a ’Boldog születésnapot’ című klasszikust. Bár az ölelés most elmaradt, a férfi így is érezte a felé áramló szeretetet. Ugyan nem töltöttek sok időt együtt, Deb mindenkinek előre készített egy külön becsomagolt sütit, amit elvettek, és az ablak előtt állva néhány „közös” kép is készült az ünnepelttel.

A magyar kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról:

Budapest Főváros Önkormányzatának hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról: