Egy darabka múlt.

19 évesen a világ ellen: Teddy Roosevelt a Harvardon, 1877-ben. Bár az öltözékén nem látszik, Theodore nagyon gazdag kereskedőcsalád sarja volt. 1901-ben ő lett az amerikai elnök és egyben az első ebben a minőségben, aki Magyarországon járt.

Anne Frank egy ugrókötelet tart a kezében, mellette barátnője, Sanne Ledermann Amszterdamban, 1935-ben. Az akkor 6 éves kislány 1945-ben halt meg egy koncentrációs táborban tífuszban, nem sokkal azelőtt, hogy azt az angolok felszabadították. Világhírű naplóját 65 nyelvre fordították le.

Kurt Russel gyerekként épp bokán rúgja Elvis Presley-t, 1963-ban. Kurt gyerekszínészként kezdte, 11 évesen játszott Elvis egyik musicaljében is.

A 18 éves Dolly Parton és későbbi férje, Dean, 1964-ben. A páros 1966-ban összekötötte az életét, a mai napig házasok, ugyan a férj kerüli a nyilvánosságot, a Country Királynője képtelen leállni.

A 2 éves Elvis szüleivel, 1937-ben. A Mississippiben született kisfiú nagy szegénységbe érkezett, sem villany, sem víz nem abban a házban, ahol éltek. Ma már tudjuk, hogy milyen messzire jutott innen a Király, ám a mese vége mégsem lett boldog.

Helen Mirren 25 éves korában. Az orosz származású brit színésznő rendkívül sikeres volt a színpadon, de a világhírnév csak egyes filmszerepei után érte utol, az ötvenes éveiben.

Egy félénk fiú: Kurt Cobain 1985-ben. A Nirvana legendás énekese 9 évvel később már halott volt: 27 évesen önként vetett véget az életének.

A kölyök Robert De Niro és apja, id. Robert De Niro, 1946 körül. A kis Robert kb. 3 éves volt, amikor apja még velük élt, nem sokkal később a férfi, aki festett, szobrászkodott, verseket írt, elhagyta a családot. A Little Italy-ban felnövő gyerek szégyenlősségét levetve lett színészóriás.

Marilyn Monroe 12 éves korában. A rendkívül nehéz sorssal küzdő kislány életében nevelőszülők, molesztálások, árvaház és félresikerült házasságok váltották egymást. A színésznő hatása máig tart, pedig fájdalmasan keveset élt.

A színész Ronald Reagan modellt áll a szobrászhallgatóknak 1940 körül. Reagan volt vízimentő, színész, kormányzó, mielőtt 70 évesen elnökké választották.