Tevékeny veterán.

A 93 éves John Hobson, aki korábban a légierőnél szolgált, nem az a típus, aki sokáig szeret nyugalomban üldögélni. Hajlott kora ellenére a mai napig nem képes pihenni. 2020-ban például azzal foglalta le magát, hogy 100 sétapálcát faragott meg, hogy segítse a helyi jótékonysági szervezetet.

Hobson ráadásul saját maga állt ki az út szélére rögtönzött standjához, hogy vevőket keressen a botokra. A sétapálcák darabjáért 3 dollárt (kb. 850 Ft) kért, vagy hozzájárulást egy élelmiszeradományhoz. Talán nem meglepő, hogy néhány nap alatt mindegyik bot gazdára talált, Hobson pedig 60 dollárt gyűjtött össze.

Ezzel azonban nem elégedett meg, családja segítségével létrehozott egy GoFundMe oldalt is. Mindent egybevetve végül 16 ezer dollárt (4,5 millió Ft-ot) sikerült összegyűjtenie.

A család nagyon büszke a nagypapára, Hobson pedig rendkívül boldog, hogy segíteni tud, közel 40 tonna élelemmel tudták az alapítványt támogatni.

Biztos, hogy a rendszeres elfoglaltság, tevékeny mindennapok teszik ilyen aktívvá az idős urat. Elmondása szerint plusz motivációt jelent számára az, hogy tudja, még ennyi idősen is képes másokon segíteni. Példamutató!

Kiemelt kép: John Hobson