A Beatles tagjaként vált a 20. század egyik kiemelkedő zenei ikonjává.

Talán nincs is ember a világon, aki ne ismerné a nevét. A Beatles dalszerzőjeként és oszlopos tagjaként hihetetlen sikereket ért el, a “Yesterday” a világ legnépszerűbb dalának számít még a mai napig is. Főként basszusgitáron játszott és énekelt, de dobolni, zongorázni is tud, nem beszélve az ukulele és mandolin megszólaltatásáról. Zenei tehetsége azonban nem az egyetlen, gyakran fest és az utóbbi időben mesekönyvet is írt. Hey Grandude! címmel jelent meg új alkotása, amit az unokái ihlettek. A történetei egy nagypapáról szólnak, aki különböző kalandokba keveredik unokáival. Az új könyvből felolvasást is tartott a kicsiknek, ahol dedikált is:

Ez nem az első mesekönyve, korábban megjelent A felhők felett című könyv Krókus mókus történetével magyarul is. Azonban nem csak a gyerekekre gondolt, szakácskönyvében húsmentes receptjeit osztja meg az olvasóival. Sokszínű tehetsége mellett kitartó támogatója az állatvédelemnek és lelkes vegetáriánus a 77 éves művész.

Népszerűsége az évek, évtizedek alatt sem fakul, még most is meg tud újulni! Még sok egészséges, alkotó évet kívánunk neki!

Forrás: Euronews, wikipedia