Rama Jótékonysági Receptműhely.

Télen a nagy hidegek idején a legjobb egy fűtött szobában üldögélni – sajnos azonban nem mindenkinek adatik meg ez az élmény. Hazánkban nagyon sokan élnek szegénységben, mélyszegénységben – számukra még a fűtés is komoly gondot okoz. Tavaly több mint 170 ember fagyott meg a nagy hideg miatt.

A Rama hét éve indította útjára az ezzel kapcsolatos társadalmi szerepvállalását. A szolidaritás fontosságára felhívó kampányuk keretében mindenkit arra biztatnak, hogy kopogjon be idős szomszédjához, ismerőséhez, és kérdezze meg, hogy tud-e segíteni.

Az akcióval arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy karácsony előtt bárki indíthat saját karitatív eseményt, akár néhány sütemény elkészítésével is.

Az egyedül élő idős embereket támogató Jótékonysági Receptműhely elnevezésű mozgalommal a gyerekeket, szülőket és cégeket is szeretnék aktivizálni, arra kérve őket, hogy különböző rendezvényeken, vállalati  eseményeken süteményeket áruljanak és az összegyűlt pénzből az idős embereket támogassák, például tűzifa vásárlásával. Tavaly 1.000.000 Ft értékben vásároltak tüzelőt a sütemények árából.

Idén is készítettek emberi nagyságú recepteket az akcióhoz. Ezeket forgalmas helyeken, boltokban, karácsonyi vásárokon, kikötőkben, buszmegállókban is kiállítják.

A hatalmas receptekkel arra buzdítják az embereket, hogy készítsék el a karitatív süteményt és kezdjenek saját jótékonysági akcióba.

Az első receptet Siófokon és Balatonfüreden a kikötőben állítják ki.

Forrás: storeinsider.hu