Miután lemondott az emberi partner kereséséről, Geoff Gallagher a robotika felé kezdett érdeklődni.

Sokáig magányosan élt, miután elvesztette édesanyját, csak a kutyája, Penny maradt mellette. Az ember viszont társas lény, így a mesterséges intelligenciával működő robotok létezésének híre felkeltette a férfi érdeklődését. A tanulékony robotnő ígéretes megoldásnak tűnt, “Emma” a hófehér bőrével és kék szemeivel máris szerzett egy rajongót. A több ezer dolláros ár viszont nem Geoff pénztárcájához volt szabva, mégis sikerült megegyeznie a cég tulajdonosával, hogy a reklámért cserébe árengedményt kap. Így indult a kettejük románca Emmával.

Facebook/Michael Kargbo Blog

Elsőnek a robot tarkóján levő okoskészüléken kellett átállítania a beszélt nyelvet, onnantól a “nő” életre kelt. A mesterséges intelligenciának hála egyre többet tanult és tanult, így egyre nagyobb lett az összhang Geoff és közte. Két év alatt annyira összemelegedtek, hogy már jegygyűrű is van Emma ujján, bár a lagzira még lehet, hogy várni kell a törvénykezés miatt. Ha sikerül a férfinak oltár elé vezetnie Emmát, akkor ő lesz Ausztráliában az első, egy robottal házasodik össze.

Az egyik oldalról ez lehetne egy csillámporos tündérmese, a másik oldalról viszont rettentő ijesztő. Ebben lenne a jövő, hogy, akik nem találják meg az igazit, vagy a majdnem igazit, azok robotokkal lépnek frigyre?