Az ember nem szeretné feladni azokat a tevékenységeket, amelyekben örömét leli.

Miért is tenné, hiszen ez ad erőt a mindennapokhoz. Viszont amikor már egy kicsit nehezebbé válik a mozgás, bizony meg kell találni a módját annak, hogy továbbra is hódolhassunk a hobbinknak, hogy kertészkedhessünk vagy éppen ne okozzon problémát, ha barkácsolni kell valamit a ház körül.

Lássuk, milyen szerszámokat, kiegészítőket érdemes beszerezni ehhez és mi mindenre érdemes odafigyelni!

A szerszámok nyele

Bár kevesen gondolnák, igenis hatalmas jelentősége van annak ilyen esetben, hogy mennyire hosszú vagy rövid a szerszámok nyele, ha kerti munkáról van szó. Mivel a legtöbb udvaron használt eszközből mindkét típus megtalálható a piacon, érdemes közülük a hosszabbak mellett letenni a voksunkat. Így számos hajolgatástól és felesleges mozdulattól kímélhetjük meg magunkat.

Jó ötlet továbbá, ha a kertedben emelt ágyásokat alakítasz ki, amelyek mellett még könnyebb a munka, sőt, akár adott esetben ülve is gond nélkül elláthatók a vele kapcsolatos feladatok.

Akkumulátoros gépek

Több szempontból is érdemes az akkumulátoros gépek mellett letenni a voksunkat. Egyrészt jóval gyorsabban elvégezhető e szerkezetek segítségével néhány folyamat, ami már önmagában nagyon nagy segítséget jelenthet a hétköznapok során, hiszen egyszerűen csak felkapod és viszed ahol szükség van rá, a kábellel sem kell törődni!

Másrészt pedig ezek a gépek ma már jellemzően jóval könnyebben más típusú társaiknál. Elmúlt már az a korszak, amikor a megfelelő teljesítmény eléréshez nagy és súlyos akkumulátorokra volt szükség. Vásárlás során érdemes tehát a  súlyt is figyelembe venni, így nem lesz nehéz tartani. A kontúros markolat, valamint a gumis párnázottság továbbá szintén szempont, ugyanis ez extra kényelmet biztosít a felhasználó számára. Ez lehet fúró, csavarbehajtó, de akár hőlégfúvó is. Gyakorlatilag ma már szinte minden kerti és barkácsgép elérhető akkumulátoros változatban is.

A kerti kocsi jó barát lehet

Még a kisebb kertekben is problémát okozhat, ha több szerszámra és eszközre van szükség egy munkafolyamathoz. Hiszen ezeket nem csak használni kell, de el is kell juttatni az udvar megfelelő pontjába. Éppen ezért lehet hűséges társ a kerekeken guruló kerti kocsi, amely segítségével kisebb vagy akár nagyobb, nehezebb tárgyakat is mozgatni lehet. Jóval kényelmesebb, mint a talicska (a kézben való cipelésről ne is beszéljünk), hiszen akár egy kézzel is könnyedén húzhatóak, sőt akár mini utánfutóként is funkcionálhatnak, ha nagyobb a telek.

Az öntözés

Bármilyen növény is legyen az udvaron, kizárt dolog, hogy ne legyen szükség időről időre az öntözésre. Amennyiben megoldható, akkor az öntözőrendszer kiépítése lehet a legjobb megoldás, ám ha nem, akkor is számos dologgal lehet könnyíteni a dolgot. Először is mindenképpen szükség lesz egy erősített csavarodásmentes slagra, amelyet könnyű elhúzni egyik pontból a másikba. Praktikus továbbá, ha ezt ki lehet egészíteni egy öntözőpisztollyal vagy egy leszúrható öntözővel, amely segítségével pulzáló vízsugár egyenletesen osztja el a vizet a pázsiton és a kertben, akár több mint húsz méteres hatótávolsággal.

Érdemes mindent online beszerezni

A legegyszerűbb, ha minden szerszámot amire szükséged lehet, otthonról, online szerzel be és házhoz szállíttatod. Így ugyanis számos plusz úttól és cipekedéstől kímélheted meg magad. Ráadásul jóval egyszerűbben át tudod böngészni az aktuális kínálatot, könnyen össze tudsz hasonlítani termékeket, ráadásul a szállítás és a súlyos csomagok A pontból B pontba való eljuttatása sem a te feladatod lesz majd.

A fentiekből látható, hogy számos olyan praktika és eszköz létezik, amelyek segítségével nem kell lemondani a már megszokott és annyira kedvelt tevékenységekről, legyen szó hobbiról vagy a ház körüli teendők ellátásáról. Mindössze csak be kell szerezni a megfelelő eszközöket és továbbra is önállóan, segítség nélkül boldogulhatsz még akkor is, ha fáj a lábad, sajog a derekad vagy valami miatt már nem olyan a mozgásod, mint annak idején. Egy olyan tevékenység viszont amit szívesen végzel, a testedet és lelkedet egyaránt feltölti. Ez pedig megfizethetetlen.

A cikkhez segítségünkre volt a Szerszámkell.hu webáruház, akiknek ezúton is köszönjük!