Kimozdulni a lakásból.

Március végén indult útnak az Időstaxi Terézvárosban – adta hírül az önkormányzat honlapja. Az ötlet már 2019-ben megfogant, de csak most vált valósággá az, hogy a kerületben élő szeniorok életét ily módon megkönnyítsék.

A kezdeményezés célja, hogy az életkorukból, egészségi állapotukból adódóan nehezebben mozgó lakosok könnyebben intézhessék hivatalos ügyeiket, juthassanak el egészségügyi vizsgálatokra, kezelésekre, “hogy Terézvárosban ezáltal még jobb legyen idősnek lenni.” Az Időstaxi a Terézvárosban élő 60 év felettieket szállítja, a kerületen belül ingyenesen, a főváros területén belül pedig ezer forintot kell fizetni érte. A szolgáltatást biztosító Terézvárosi Gondozó Szolgálat az orvosi vizsgálatokhoz vagy az ügyintézéshez szükség esetén kísérőről is gondoskodik.

Az Időstaxit egyebek közt egészségügyi intézmények felkereséséhez, hivatalos ügyek személyes jelenlétet igénylő intézéséhez, bevásárláshoz vagy éppen szociális intézménybe költözéshez lehet igénybe venni. Az Időstaxi használatához a tervezett utazás előtt öt nappal, hétköznap 10 és 14 óra között kell jelezni a szándékot.

A rendelkezésre álló jármű a családsegítő minibusza, a megvalósítást a Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) és a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ (TCSGYK) szakembereivel közösen dolgozták ki.