Bevált praktikák.

Nehéz tél elé nézünk, tudjuk, hogy az emelkedő árak, a dráguló rezsi és a bizonytalanság próbára teszi a kreativitásunkat. Mindenki igyekszik csökkenteni az energiafelhasználásán, vagy más trükkökkel elérni azt, hogy kevesebbet költsön élelmiszerre, fűtésre.

A facebookon már több olyan csoport alakult, ahol a felhasználók megosztják egymással az ötleteiket, bevált praktikáikat. Érdemes ezekhez csatlakozni, mert biztosan olvashatunk olyan tippeket, amiket mi is alkalmazhatunk és esetleg az újdonság erejével hatnak majd.

Spórol Adél csoportjában például a tagok az élet minden területén megosztják a filléres, olcsó praktikáikat.

Így megtudhatjuk, hogy melyik boltláncban akad valamilyen akció, de ötletet meríthetünk olcsó takarítószer, mosószer készítéséhez is.

Nagyszerű recepteket olvashatunk, amelyek garantáltan kipróbáltak és nem drága hozzávalókból készülnek, hanem akár maradékokból. A kenyérpuding például szikkadt kenyérből is sülhet, de a megszáradt kenyér kockákra vágva, megpirítva, fűszerezve ugyancsak kiváló rágcsa lehet.

Olvashatunk hasznos tanácsokat egy gyógyszerésztől is, aki arra biztat, hogy kevesebb orvosságot dobjunk a kukába, mégpedig egyszerű lépések betartásával, például úgy, hogy vásárláskor odafigyelünk a lejárati időre vagy a helyettesíthetőségre.

Az áramfogyasztás spórolása felvetette a kukták, elektromos kukták témáját, ezt is alaposan ki lehet a csoportban beszélni, de kaphatunk ötleteket régi bútorok átöltöztetéséhez vagy elromlott kisgépek javításához is.

Kifejezetten olcsó recepteket mutat be a Filléres konyha.

Itt is cél a maradékmentés, de azt is megtudhatjuk, hogy miként lehet pofonegyszerűen feldobni a palacsinta tésztáját (vaníliás pudingporral). Rácsodálkozhatunk újra az olyan egyszerű, de nagyszerű ételekre, mint a főzelékek vagy a fokhagyma krémleves.

A Filléres ötletek inkább az egyszerű, de szép otthonteremtő ötletek tárháza.

Olcsó anyagokból készült dekorációkhoz, gyerekekkel is elkészíthető apróságokhoz kaphatunk ötleteket.