Legendás nők.

Az elmúlt években számtalan fantasztikus nő előtt tisztelgett már a Mattel azzal, hogy babát mintázott róluk.  Elég, ha Jane Goodallra vagy II. Erzsébetre gondolunk. A rendhagyó, limitált példányszámban elérhető figurák inspirációt jelentenek a lányoknak is világszerte.

Most egy zenei vonatkozású széria (Signature Music Series) keretében Tina Turner debütált Barbie baba formájában. A legendás Rocknagyi a rá oly jellemző frizurával, farmerdzsekiben, fekete szoknyában, fekete harisnyában és a hozzá illő magassarkúban kapható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbie (@barbie) által megosztott bejegyzés

A baba annak alkalmából készült, hogy nemsokára 40 éve lesz annak, hogy Tina egyik legnagyobb slágere, a ’What’s love got to do with it’ megjelent. Az 1984-es dal a slágerlista élére került, máig ez az egyetlen No. 1 Turner dal Amerikában. 1984-ben Tina Turner elképesztő újrakezdését figyelte a világ, abban az évben 4 Grammy-díjat is begyűjtött a sztár. Rendkívül nehéz éveken volt túl, talpraállása és bombasikere sokaknak adott reményt, útmutatást.

Turner ugyan csak egy No. 1 dallal szerepelt a Billboard listán, de ettől függetlenül a zenetörténelem kiemelkedő alakja. A nevéhez fűződik világszerte 100 millió eladott lemez, 12 Grammy-díj, számtalan sláger, nagyhatású duett és nem mellesleg ő volt az első feketebőrű művész és az első nő, aki a Rolling Stone magazin címlapjára került.

A Rocknagyi előtt most büszkén tiszteleg a Mattel. A páratlan zenei karriert ünneplő Barbie baba a Tina legnagyobb slágeréhez tartozó videóklip ikonikus ruháját öltötte magára.