80 év.

Ketten együtt 211 évesek, de külön-külön is elképesztő számokat mondhatnak magukénak: Charlotte Henderson 105, férje, John 106 gyertyát fújhat el a tortán. És ami még ennél is hihetetlenebb: 80 éve jóban-rosszban kitartanak egymás mellett!

A páros decemberben ünnepli a kerek évfordulót, ekkor ülik tölgylakodalmukat.

Fotó: Longhorn Village Senior Living Community

A Guinness Rekordok által hivatalosan is “a világ legidősebb élő párjaként” nyilvántartott házaspár tagjai 1939-ben kötötték össze életüket. Pár évvel korábban, 1934-ben ismerkedtek meg a Texasi Egyetemen, ahol a lány tanárnak tanult, míg a fiú az egyetem amerikaifutball-csapatát erősítette.

Nászútjukon mindössze 7 dollárt költöttek anno a hotelszobára. Ketten együtt túlélték a nagy gazdasági világválságot, a második világháborút, a digitalizáció előretörését, számos világhatalmi átrendeződést és még ki tudja, mi mindent.

Kép: Longhorn Village Senior Living Community

Napjainkban mindketten egy idősotthon lakói, és szerencsére egészségesek, John naponta tornázik is. Tíz éve döntöttek úgy, hogy nyugodtabb, biztonságosabb életük lesz, ha olyan szenior közösségbe kerülnek, ahol rendszeres segítségre és felügyeletre számíthatnak. John egyébként a még élő, legidősebb amerikaifutball-játékos címet is magáénak tudhatja; az elmúlt 84 évben legalább évi egy focimeccsen részt vett.

Fotó: Longhorn Village Senior Living Community

Természetesen a riportereket (és a közvéleményt) leginkább a hosszú, boldog házasság titka foglalkoztatja. Nos, John erről csupán annyit mondott: “éljük mértékkel az életünket, és legyünk szívélyesek a társunkkal.” Hm, ennyi lenne az egész?