Nem ördöngösség, hanem egy bárki számára elérhető lehetőség, ráadásul megfizethető áron.

Talán nincs is a világon olyan nagyszülő, aki ne tudna azonnal képeket mutatni az unokájáról. Amivel nincs is semmi gond, a világ legtermészetesebb dolga, hogy azokról, akiket a legjobban szeretünk, mindig hordunk egy-két fotót magunknál. A világ azonban alaposan megváltozott, ma már a ritka eset, hogy a fényképeket a kezünkbe foghatjuk. A legjellemzőbb, hogy digitális formában, például a mobiltelefonban tároljuk őket.

Ez azonban nem ugyanaz, mint amikor fizikailag is meg tudjuk fogni, át tudjuk adni a másiknak a fotót. Szerencsére a digitális képek kinyomtathatóak, még ha erre ritkán is kerül sor. Ma már azonban olyan lehetőség is elérhető, hogy a telefont védő tokot díszíthetjük egyedi, személyes motívumokkal – akár a kisunoka fotójával is.

Az egyik legnagyobb hazai telefontokokat és más kiegészítőket forgalmazó webáruház, az etuo.hu weboldalán is megtehetjük ezt. Méghozzá  képernyő előtt ülve, pár egyszerű lépésben.

1. Válaszd ki a telefon típusát

Az első lépés, hogy az egyedi telefontokok linkre kattintva kiválasztjuk, milyen márkájú és típusú telefonra szeretnénk egyedi tokot rendelni. Szerencsére nem kell végignyálazni az összes elérhető típust, a lap tetején egyszerűen beállíthatjuk a márkát és a konkrét modellt is.

2. Válaszd ki, milyen tokot szeretnél

Jelen esetben egy Samsung A3-as telefonra szeretnénk egyedi tokot tervezni. Amint meghatároztuk a telefon típusát, az oldal megmutatja, milyen fajta tokok közül választhatunk. Általában két lehetőségünk van: a sima szilikon tok és az oldalra nyitható telefontok. Egyszerűen rá kell klikkelni vagy koppintani arra a tokra, amelyiket szeretnénk. Mi most a szilikon tokot választottuk.

3. A megfelelő kép betöltése

Ezzel elérkeztünk az utolsó lépéshez. A szerkesztő menübe kerülünk, ahol a bal felső sarokban található “Kép hozzáadása” ikonra klikkelve feltölthetjük azt a fotót, amit a telefontokon látni szeretnénk. Ezután a jobb oldalon felül a “Feltöltött képek” felirat alatt láthatjuk a fotót. Ráklikkelve a kép a középen látható telefontokra kerül.

Itt a kurzor segítségével:

  • a megfelelő helyre igazíthatjuk,
  • méretezhetjük,
  • elforgathatjuk.

Ezeket a funkciókat egyébként az alsó menüből is elérjük.

Az egyedi telefontok képszerkesztő opció mobiltelefonról és tabletről is működik. Mégis inkább a laptopot vagy az asztali gépet javasoljuk, ahol az egérrel könnyebb a műveletek elvégzése.

4. Az egyedi tok megrendelése

Ha a kép minden szempontból stimmel és a kívánt pozícióba került, további beállításokat is elvégezhetünk. Például beállíthatjuk a háttérszínt vagy feliratot adhatunk a képhez. Ha mindennel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint az oldal alján a piros színű “Kosárba” ikonra klikkelni, és leadni az áruház felé a rendelést.

Az Etuo.hu a lehető leghamarabb kiszállítja az általunk elkészített mintával a telefontokot, illetve a többi terméket, amit vásároltunk. A kiszállítás egyébként 8000 forint felett ingyenes. Termékeiket magyar nyelvű használati útmutatóval és érvényes garanciával forgalmazzák. Ráadásul a jogszabályban meghatározott 14 nap helyett 30 napot adnak arra, hogy ha úgy döntünk, indoklás nélkül visszaküldhetjük a terméket – ilyenkor természetesen visszatérítik a vételárat.

(x)