Példaértékű akarat.

2016 óta Eric Domingo Roldan azért fut, hogy az embereket edukálja a szklerózis multiplexről. Édesanyja, Silvia ugyanis ebben a betegségben szenved, több mint 16 éve küzd egyre romló állapotával. Az idegrendszert érintő degeneratív betegség jelenleg gyógyíthatatlan.

Eric nemrég egy félmaratont futott, 1,5 óra alatt teljesítette a távot, de nem egyedül: kerekesszékben tolta végig az édesanyját. Ez nem az első alkalom, amikor a páros együtt futott. Tavaly 42 km-t versenyeztek úgy, hogy Eric tolta az édesanyját, 3 óra alatt fejezték be a maratont, ami világrekordot jelentett. Domingo és Silvia elképesztő teljesítménye új, nem hivatalos csúcs a ’maratonfutó, aki kerekesszéket tol’ kategóriában, mivel 2 óra, 53 perc és 28 mp alatt értek célba.

Domingo megható posztban írt a rekordról és arról, hogy volt egy közös álmuk, amit megcsináltak. A győzelmet természetesen az édesanyjának ajánlotta.

Silvia egyetért a fiával, hihetetlen szabadságot érez, amikor együtt futnak. Megtölti élettel és a belső békéjéhez is hozzájárul, hogy láthatja elsuhanni a tájakat. Kihívásként tekintettek a versenyzésre mindketten. Az édesanya már gyerekkora óta sok nehézséggel birkózott, mégis megvalósították az álmukat.

A fiú bevallotta, hogy az utazás rendkívül érzelmes volt számára. Boldognak érezte magát futás közben és azt látta, hogy az anyja is folyamatosan nevet és biztatja a többi futót. A szurkoló tömegtől pedig elképesztő szeretet és támogatást kaptak.

Eric rendkívül elkötelezett, úgy érzi, hogy nem csak az édesanyjáért fut, de mindenkiért, aki hasonló állapottal él.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

E R I C 🐗 (@eeriic) által megosztott bejegyzés