Gyógynövényekkel az ízületek egészségéért.

Megérkezett az első gyógynövényalapú fájdalomcsillapító, a Herbapirin, amely magyar kutatók innovációja. A 100%-ban hazai szakemberek által előállított gyógyszer alternatív lehetőséget kínál azoknak, akik nem szeretnének szintetikus pirulákat szedni. Nem csak magyar kutatók, gyógyszerészek, szakemberek nevéhez fűződik, de a termék gyártása is itthon történik.

A készítmény fő hatóanyaga a fűzfakéreg kivonatban található szalicil, amely természetes gyulladáscsökkentő és fájdalmat enyhítő hatással rendelkezik, miközben nincs hatással a vérlemezkék aggregáló képességére, ezáltal nem befolyásolja a véralvadási időt.  A fehér fűz ugyan lassabban fejti ki hatását, mint az aszpirin, de hatása tovább tart és kevesebb a – vagy egyáltalán nincs – mellékhatása. A fehér fűzfakéreg hatásosan enyhíti a fejfájást, lelki feszültséget és a heveny izomfájdalmat, de más idült fájdalmak kezelésére is alkalmas, például hátfájás, nyakfájás.

A gyógyszer tartalmaz még rozmaring illóolajat, amelynek kivonata jótékony hatással lehet az izom- és ízületi fájdalmak kezelésében, továbbá kurkuma kivonatot, mely csökkentheti a gyulladásos mediátorok képződését, ezáltal pozitívan hathat a gyulladás folyamatára, valamint fenyőkéreg kivonatot, ami jótékony hatással lehet az osteoarthritis okozta ízületi fájdalmakra.

További információ: www.herbapirin.hu

Forrás: www.vg.hu