Vissza a gyökerekhez.

Amikor a művészetrajongó Ying H 30 éves lett, otthagyta a munkáját, hogy a nagyvilágban utazhasson és rájöjjön, hogy mi az, ami igazán boldoggá teszi. Az önfelfedezés időszaka alatt Ying visszanyúlt a kínai örökségéhez is, amit addig igyekezett figyelmen kívül hagyni. Újonnan támadt ötlete hatására létrehozta a Yingifts nevű online boltot, ahol tucatnyi kínai művész tradicionális technikával készült selyemhímzését értékesíti.

Számtalan dizájn kap helyet az alkotásokon, de leggyakrabban a cseresznyevirágzás, liliomok, gyümölcsök, papagájok, szárnyaló daruk és sárkányok bukkannak fel.

Némelyik selyemhímzés fából készült karikakeretbe került, mások viszont legyezőt díszítenek. Az egészen különlegesek pedig kétoldalasak, mindkét oldalon ugyanazt a mintát rejtik – ez a technika nagyon nagy türelmet és extra kézügyességet igényel.

„Kínában nőttem fel, de kislányként nem értékeltem a tradicionális kínai kultúrát” – vallja be Ying. A változást az útkeresés időszaka hozta el, amikor a lány meglátta a lehetőséget, hogy miként tudná az örökség szépségét a saját módján megmutatni. Felvette a kapcsolatot az ország minden olyan művészével, aki a hagyományos technikát még űzi, és Kanadában megalapította az üzletét. A művészek egyike, Yinling Yao 95 éves, már 5 éves kora óta tud kétoldalasan hímezni.

Ying azt reméli, hogy a kezdeményezése segíthet abban, hogy ne tűnjön el ez a csodálatos technika.

Még több kép Ying munkáiról az Instagramján.