Áprilisi virágözön.

A shibazakura, magyarul árlevelű lángvirág egy alacsony, a talajszinthez közel, párnásan növő, terebélyesen terjedő virágos növény, amely magenta, rózsaszín, fehér színekben pompázik. Amikor nyílnak a virágok, egész domboldalakat borítanak be Japánban, ahol nagy népszerűségnek örvend a növény.

A lángvirág április végétől május közepéig bontja szirmait, a jól ismert cseresznyevirágzást követően. Japánban a virágnézés szokása rendkívül népszerű, így a shibazakura virágzásakor is tömegek kerekednek fel, hogy a színvarázsban gyönyörködjenek.

Az egyik legjobb hely a lángvirágban való gyönyörködésre a Hitsujiyama Park Chichibu városa mellett, a Saitama prefektúrában.

Shibazakura 1

Itt hozzávetőleg 400 000 shibazakura növényt találunk, amelyek 8 fajtát képviselnek.  A Hitsujiyama domb lankáin, a Buko hegy lábainál elegáns rózsaszín, bíbor, fehér szőnyeget alkot a virágözön. A szürreális színes dombokon ösvények vezetnek körbe. A panoráma nem kevésbé lenyűgöző: innen ugyanis a hófödte csúcsos hegyekre látni. A meseszép parkban emellett kb. 1000 különböző fajtájú cseresznyefa bontja szirmait áprilisban.

Phlox at Hitsujiyama Park

Phlox at Hitsujiyama Park

090426-093259-123-100

Moss Phiox (芝桜) at Hitsujiyama park

Hitsujiyama Park In Spring, 羊山公園

Hitsujiyama Park-Chichibu-2010.04.25-043

Shiba-Sakura at Hitsujiyama Park

fuji kawaguchi hitsujiyama park mt fuji shiba-zakura

spring dream