Még kávézójuk is van.

Mi már csak könyvekből tudjuk, hogy miként éltek őseink elektromos áram nélkül: gyertyával vagy petróleumlámpával világítottak, korán feküdtek és tévézés helyett például kártyáztak vagy kukoricát morzsoltak.

Egy Szöulban élő közösség napjai hasonlóan telnek. Dél-Korea egyike a legnagyobb környezetszennyező országoknak és akadnak olyanok, akik komolyan tenni akarnak ezellen. Egy orvos, Dr. Yasuyuki Fujimura által alapított közösségben (NoPlug, kb. Konnektor nélkül) például fiatalok élnek együtt és egyáltalán nem használnak elektromos áramot.

Minden napenergiával működik, a fagyasztótól a kávéfőzőig.

A doktor minden hónapban meglátogatja a közösséget Japánból, hogy tanácsokkal lássa el őket, oktatást, reményt és jövőképet adjon a fiataloknak.

A túlnépesedett, túliparosodott, szmogos nagyvárosban élő kommuna tagjai abban bíznak, hogy ökológiai lábnyomukat sikerül minimálisra csökkenteni.

Ezért mindent újrahasznosítanak, felhasználnak, csirkéket tartanak, kertészkednek, nem vásárolnak felesleges holmikat. A mindennapjaikban mégis szabadnak érzik magukat és egészen jól elboldogulnak dugók és konnektorok nélkül. Még egy kis kávézót is üzemeltetnek – igaz, csak akkor van nyitva, amikor süt a nap.

A közösség tagjai jól érzik magukat, boldogok. Apró dolgokat készítenek, faragnak, barkácsolnak. Egyikük úgy fogalmazott, hogy itt tudja igazán megélni kreativitását, mert a modern, rohanó világ erre nagyon kevés terepet és alkalmat kínál.