Az élet csodálatos.

Harry Gamper július 20-án ünnepelte a 102. születésnapját. Mivel a 100. szülinap a korlátozások miatt csak szerényre sikeredett, idén elhatározta, hogy megadja a módját az ünneplésnek.

Harry igazi veterán hős, RAF pilótaként szolgált a II. világháborúban és számtalan érmet kapott a Franciaországban és Németországban végzett munkájáért. Ez idő alatt több, mint 1000 órát repült, 1946-ban hagyta el a légierő kötelékét.

Az egykori pilóta úgy emlékszik vissza a D-nap eseményeire, hogy elképesztő volt, amit sosem fog elfelejteni. Egy teljes héttel előtte már senki sem mehetett ki a repülővel, érezték, hogy valami nagy dolog készül. A csatornán szinte át lehetett volna gyalogolni, annyit hajó sorakozott a vízben.

Harry egy olasz témájú szülinapi partit tartott, néhai felesége, Annalisa emlékére, aki nagyon szeretett a napfényes Itáliában nyaralni. Még néhány régi olasz slágerre is rágyújtott.

“Az élet csodálatos, mindig teljes egészében megéltem. Rajongok a művészetért, zenéért, jó ételekért és finom borokért. Ezek és a téged körbevevő emberek számítanak leginkább az életben.” – osztotta meg a szenior a hosszú, boldog élet titkát.

Az 1920-ban Surrey-ban született férfi visszavonulása után egy kis kúriába költözött Straitonban, ahol sokat kertészkedett és élvezte a part közelségét.