Tanácsaival segíti is a kedvenc csapatát.

A Loyolai Egyetem Ramblers nevű kosárlabdacsapatának lelkésze, egyben a csapat legnagyobb rajongója Jean Dolores-Schmidt, vagyis Jean nővér. Bár a kedvence a kosárlabda, a sportszeretete határtalan, ezért boldogan végezte el a kezdődobást a Chicago Cubs baseball csapat Philadelphia Phillies elleni mérkőzésén. A pillanat ünnepélyességét emelte, hogy a játékosoktól egy személyre szabott 103-as mezt is kapott. Ez nem az első alkalom volt, hogy a nővér a Wrigley Field-en elvégezte a kezdődobást, utoljára 99 évesen, 2018-ban tett eleget a nemes feladatnak.

Jean nővér 1994-től mintegy 20 éven át a csapat lelkészeként szolgált, aki nem egyszer fontos imádságot tartott a meccsek előtt. A közösségi média akkor kapta fel a lelkesen szurkoló matrónát, amikor 2018-ban a Ramblers váratlanul a legjobb négybe jutott a bajnokságban.

A nővér egyébként nagy taktikus, elmondása szerint mindenkiért, így a másik csapatért is imádkozik „talán nem olyan keményen”. Az biztos, hogy emellett kitartó is: Jean nővér 33 évet várt arra, hogy a csapata egy fontos mérkőzést megnyerjen. Az edző szerint az apáca remek tanácsadó is egyben, érti a játékot és tippeket is tud adni az ellenfél gyengeségeit illetően.

Jean kosárlabda imádata saját tapasztalataiból ered. Ő maga is kosarazott a középiskolában, a rajongása pedig azóta is tart. Amikor hirtelen, egyik pillanatról a másikra a figyelem középpontjában találta magát, akkor az okozta számára a legnagyobb örömöt, hogy olyan emberek írtak, hívták, akiket évtizedekkel ezelőtt tanított.