Éremhalmozó.

Julia “Hurrikán” Hawkins 100 évesen kapott rá a futás ízére. A bakancslistáján szerepelt, hogy 100 évesen lefussa a 100-at, és ki is pipálta a nagy álmot. Annyira, hogy két évvel ezelőtt az akkor 101 éves hölgy felállított egy rekordot is: 39.62 mp alatt futotta le a 100 méteres távot, ami korosztályos csúcsnak számított. Nem csoda, hogy megkapta a „Hurrikán” becenevet is. Most azonban új kihívásokat keresve állt a rajtvonal mögé a szeniorok nemzeti bajnokságán 50 és 100 méteren.

Vélhetően ő a legidősebb nő, aki hivatalosan is teljesítette a távot.

Fotó: www.espn.com

Julia nem mostanában kezdte a sportolást, nagyjából 75 éves volt, amikor kerékpárversenyzőként kezdett a szeniorok olimpiáján indulni. Az energikus hölgy ugyan mindig aktív életet élt – kertészkedett, bicajjal járt munkába (tanítónő volt), tornázott, egészségesen étkezett, de a versenyzést csak túl a hetedik X-en próbálta ki. Kedvenc filmje, a Tűzszekerek inspirálta arra, hogy elinduljon a szeniorok bajnokságán. Egy könyöksérülést követően viszont kénytelen volt leszállni a kerékpárról és futócipőt húzni.

Ebben a korosztályban már nincs sok rivális, így Hurrikán asszonyság leginkább saját magával versenyzett a futamban.

Fotó: www.espn.com

A 100 métert kb. 6 másodperccel lassabban fejezte be most az egyéni rekordjánál, de ő maga még így is elégedett volt. „Két évvel idősebb vagyok, ugye tudja?”- válaszolt a riporter okokat fejtegető kérdésre. Nem csak gyors lába, hihetetlen energiája, de humora is van Julia-nak!