Új térddel és csípővel.

Mavis Paterson, akit csak Mave nagyinak becéznek, közel 60 ezer fontot gyűjtött össze jótékonysági célokra. A skóciai Auchenmalgból származó nyugdíjas április végén kezdte kihívását, amelynek során először a nyugati partig, Thurso városáig tekert, majd ezt követően a keleti partig, Fife-ig pedálozott. A nem mindennapi, Skócián átívelő kalandot a nagymama néhai gyermekeinek emlékére ajánlotta. Sajnálatos módon Sandy 2012-ben szívroham, Katie 2013-ban vírusos tüdőgyulladás, Bob 2016-ban baleset következtében hunyt el.

Nagy tömeg fogadta Mave-et otthon, amikor átért a célvonalon a világítótoronynál. Az utat nem teljesen egyedül tette meg, közel felére ugyanis csatlakozott hozzá egy barátja, Jackie. Az út során számtalan kalandot éltek át közösen, együtt sírtak és nevettek és rengeteg kedvességet kaptak, vadidegenktől is. A legkeményebb kihívás egy szakaszon a szembeszél volt, ami kis híján lerepítette őket a bicajról.

A sportos nyugdíjas már a következő kalandját tervezi, néhány napra a Hebridákra utazik barátnőjével. Korábban egy 24 órás kerékpáros kihívást teljesített, és Kanadán is keresztültekert már.

Több mint 2 évtizede gyűjt a Macmillan Cancer Support jótékonysági szervezetnek, mióta anyját és nővérét elveszítette daganatos betegségben.

A rendkívül inspiráló asszony rengeteg elismerést, gratulációt kapott. Egyébként térd- és csípőprotézisekkel teker, ami valóban egyedülálló teljesítmény!