Spóroljunk!

Egyre többen ismerik fel, hogy nem fogy el olyan gyorsan a keretünk, ha házilag készítjük el azt, amit lehet. A tésztagyúrásnak már komoly hagyománya van, de sokan próbálnak meg joghurtot vagy vajat is készíteni a konyhájukban. A leglelkesebbek pedig házi felvágott előállításával próbálkoznak.

Mindenkit megnyugtatunk, hogy ezt utóbbit otthon elkészíteni végtelenül egyszerű és jóval olcsóbb is, mintha bolti felvágottat vennénk. Nem beszélve arról, hogy az így elkészült húsban nincsenek tartósítószerek, színezékek, ízfokozók. Ráadásul kedvünk szerint ízesíthetjük, fűszerezhetjük őket.

4 receptet mutatunk, de az interneten még rengeteget fellelhetünk:

Csirkemell sonka

Ez a felvétel nagyon egyszerűen, alig 3 percben bemutatja, hogy miként lehet csirkemellfiléből kiindulva finom, házi sonkát készíteni. Semmiféle adalék nincs benne, kedvünk szerint variálhatjuk, ízesíthetjük!

Házi kemencés sertéskaraj

Nem sokkal bonyolultabb a házi kemencés sertéskaraj készítése sem. Az előkészített húst nagyjából másfél óra alatt tudjuk a sütőben megsütni.

Pulykamell sonka

Első lepésként sóoldatot készítünk, ebben áztatjuk a pulykamellet 6 órán át. A fűszerezést és bedörzsölést követően a húst itt nem sütjük, hanem főzzük, szorosan folpackba tekerve.

Sajtos pulykamell sonka

Ebbe a receptbe a pulykamell mellett sajt és bacon is kerül. Jól hangzik!

A kiemelt kép illusztráció.