Muzeális érték.

Amikor Rob és Grace Jones felújításba kezdtek, a konyhát és a fürdőt is szerették volna újjávarázsolni. A Chicago közelében élő házaspár a beépített WC papír tartó kibontásakor a fal egy részét is eltávolította, ekkor bukkantak rá a nem mindennapi leletre.

Rob and Grace Jones a legrosszabbtól tartottak, amikor felfedezték a törölközőbe bugyolált csomagot. Bár mindenre felkészültek, amikor kitekerték a rongyot, a valóság messze túlszárnyalta a képzeletüket: a csomagban két hamburgeres zacskó és egy adag kifejezetten jó állapotban lévő sültkrumpli lapult.

Fotó: Reddit

A család háza 1959-ben épült és a feljegyzések szerint alig egy km-re onnan ugyanabban az évben egy McDonald’s is nyílt. Ez egy olyan üzlet volt ez, ahonnan elvitelre lehetett ételt vinni. A zacskón a cég egy korábbi, 1950-es évekbeli kabalája, Speedee volt látható. A figura az étteremlánc gyorsaságát hivatott szimbolizálni. A McDonald’s elviteles zacskóira 1955 és 1960 között nyomták Speedde figuráját. Grace a közeli Woodstockban nőtt fel és elbeszélése szerint az anyjának határozott emlékei vannak az említett McDonald megnyitásáról.

Kiderült, hogy most először került sor a fürdőszoba felújítására, úgyhogy vélhetően a lelet 1959 óta a falban lapult az eredeti vakolatban, egy régi WC papír tartó mögött. A házaspár a Redditen fotókat is megosztott az őskori sültkrumpliról, amelyek nem várt sikert arattak. Sokan azon viccelődtek, hogy ez egy időkapszula, amelynek akár még érteke is lehet és érdemes lenne egy múzeumban elhelyezni.

Jonesék mindenesetre jelezték, hogy nem tervezik megkóstolni a leletet, egy dobozban eltették, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá.

A kiemelt kép illusztráció.