Újrakezdés.

Legyünk őszinték: sokkal elfogadottabb az idősebb férfi – fiatalabb nő összeállítás, mint fordítva. Ha egy idősebb hölgy kezd egy fiatalabb férfival találkozgatni, akkor előfordulhat, hogy kényelmetlenül érzi magát. Kicsit olyan, mintha titkolnivaló lenne, hogy jól érzi magát egy pár évvel fiatalabb személy társaságában.

Pedig már az alaphelyzet sem egyszerű: az 50, sőt 60 feletti nők eleve nagyon nehezen veszik rá magukat arra, hogy egy válás, haláleset után ismét a társkereső piacra merészkedjenek. „Nem illik”, „az én koromban már ciki” – sokan így gondolkodnak.

A hozzáállás nagyon fontos: nem árt tudatosítani, hogy mindenkinek joga van a boldogsághoz, és ahhoz, hogy jól érezze magát. Joga van ismerkedni, társat keresni akkor is, ha már elfújta azt a bizonyos 50 gyertyát a tortáján.

Néhányan ilyenkor már csak egy olyan társra vágynak, akivel eljárhatnak színházba, kirándulni, mások viszont valódi testi-lelki szövetségest keresnek. Nem kell bekorlátozni magunkat a sztereotípiák közé, nem kell meghatározni, definiálni, hogy mit keresünk: egy kapcsolatnak ezer formája lehet, széles skálán mozoghat. Legyünk nyitottak az új élményekre, és hagyjuk, hogy egy új kapcsolat magától fejlődjön. Semmit sem veszíthetünk.

Ne mondjunk le egyetlen lehetőségről sem a születési évszám miatt!

Egy kapcsolat a közös érdeklődésre, egymáshoz vonzódáson alapszik. Nem a kor számít, az csak egy szám, a felszín. Az viszont nem jó, ha eltitkoljuk a korunkat, mert a későbbiekben gondot okozhat. A bizalom fontos, nem jó úgy indítani, hogy valamiben már nem mondunk igazat. Ráadásul ha rögtön megmondjuk, akkor nem fogunk folyamatosan azon görcsölni, hogy mi lesz, ha kiderül – lekerül a stressz.

Legyünk büszkék a korunkra, hiszen azt meg is kellett élni. Vállaljuk fel bátran! Örüljünk annak, hogy aktívak vagyunk, és még foglalkoztat minket a randizás!