Veszélyes meló.

Rocky Taylor Hollywood egyik legtermékenyebb sztárja. Valószínűleg azonban fel sem tűnt nekünk a vásznon, sem a TV képernyőjén. Rocky ugyanis kaszkadőr.

A londoni születésű, 79 éves férfi már ugrott ki égő épületből, került elő összetört autóból, lelőtték, pofán verték – mégis életben van.

Olyan filmekben tűnt fel, mint a Mission: Impossible, a Pókember, Harry Potter, Trónok harca, Robin Hood, a tolvajok fejedelme.

Rocky azonban azt mondja, hogy a jó kaszkadőr láthatatlan. Ő ha megnéz egy jelenetet, meg tudja mondani, hogy mikor szerepel benne ő maga, de a közönség ebből semmit sem vehet észre. Nekik azt kell hinniük, hogy továbbra is a színészt látják.

Rocky valójában véletlenül került a kaszkadőr iparba.

Néhai édesapja, Larry is színész és kaszkadőr volt, és olyan filmekben dolgozott, mint a Zulu, vagy a Kleopátra. Rocky 1961-ben a Cliff Richard főszereplésével készült The Young Ones-ban (Fiatalok) kapott szerepet, amikor váratlan lehetőség adódott. Rocky feketeöves judós volt, és ezért olyan dolgokra volt képes, amelyekre más nem, például a padlóra tudott vetődni. A kaszkadőrök koordinátora ismerte Rocky apját és megkérdezte hogy lenne-e a fiú Steed dublőre a Bosszúállókban. Amikor Rocky felvette az öltönyt és a kalapot, nem tudták megkülönböztetni a színésztől. Az új munka 3-4 évig fantasztikus lehetőséget adott.

Rocky így kaszkadőr lett és ezt a munkát folytatta, autóban, motoron, még lóháton is. Tudta, hogy kell esni, futni vagy merülni, megütni a falat úgy, hogy ne sérüljön meg. Nagyon boldog, teljes karriert futott be. Először nem volt kiemelkedő, de szép lassan mindent megtanult.

Azonban ez a munka veszélyes, Rocky naponta vásárra visz a bőrét.

Ő volt az első ember, ki két James Bondnak is dublőre volt, Sean Connery mellett és Roger Moore-nak. Képességeit egyébként jótékony célokra is felhasználja – amellett áll ki, hogy az emberek a végrendeletükben jótékony céloknak is teret adjanak.