Igenis lehetséges!

Két újságírónő, Dominique Afacan és Helen Catchcart olyan idős emberekkel készítettek interjút, akik 70 év fölött is megőrizték fittségüket. De vajon mi lehet a titkuk? Az érintettek elárulták:

Muffie Grieve

A 87 éves kanadai hölgy több mint hét évtizede teniszezik. Arról mesélt, hogy sosem foglalkoztatta az idő múlása, ahogyan azok a problémák sem, amelyeken nem tud változtatni. Nem dimenzionálja túl a gondokat, próbál optimistán hozzáállni a legnehezebb helyzethez is. Figyel az étrendjére, nem kedveli az édességet és sokat mozog. Nem csupán teniszezik, hanem golfozik is, továbbá sokat gyalogol, de a pilates is gyakori elfoglaltsága.

Ken Pardey

A Wight-szigeten élő 74 éves nyugdíjas még mindig nyughatatlan. Amikor 20 éve nyugdíjba vonult, úgy gondolta, onnantól a pihenésnek szenteli az idejét, de végül elunta a tétlenséget. 70 évesen tanult meg lovagolni és belevágott a triatlonba is. Fitten tartják az unokái is; nem érzi magát igazán felnőttnek, de nem is akar akként viselkedni.

Rita Gilmore

Miután megözvegyült, a 87 éves Rita magára maradt a férjével közös éttermük vezetésével. Elmondása szerint fittségét és karcsúságát annak köszönheti, hogy az ottani lépcsőket öt percenként megjárja. Szellemi frissességéről a barátaival, vendégeivel való beszélgetés gondoskodik, valamint az, hogy a mai napig papíron adja össze a számlák végösszegét. A megjelenésére sokat ad: frizuráját fodrász tartja karban, minden nap sminkel, és még egy divatáruüzlet modelljeként is megmutatta magát.

Ellery McGowan

Remek fizikai kondíciónak örvend a 73 éves Ellery, aki korábbi sportpályafutása során nyíltvízi úszóként számos világbajnoki címet szerzett. Heti rendszerességgel edzi magát, szellemi frissességét a tanításnak köszönheti; az ötletekből, tervekből sosem fogy ki. Nyitottságát megtartotta, olyannyira, hogy még az online randevúzást is szívesen kipróbálná.

Pat (87) és Alicia Moorehead (72)

A házaspár a skydiving, azaz ejtőernyőzés szerelmese. Eddig közel tízezer ugrást hajtottak végre, amelynek során több világrekordot is sikerült felállítaniuk. Pat a 80. születésnapját 80 ejtőernyős ugrással ünnepelte meg; 6 óra alatt teljesítette a világrekordnak számító adrenalintúrát. Ahogy ő fogalmaz:

“Akkoriban nem is gondoltam volna, hogy bárki is élhet eddig. Most pedig a 60 az új 30.” 

Önök szerint is?

Forrás: DailyMail