Megkésett üzenet.

Még 1943-ban történt, hogy a királyi tengerészetnél szolgáló Bill Caldwell képeslapot küldött nagybátyjának, Frednek. A lapot egy képpel együtt borítékba tette és postára adta.

77 évvel és 7 hónappal később a küldemény célba ért. A Liverpoolban landoló lap hatalmas örömöt okozott az egykori katona családjának. A királyi posta nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért tartott ennyi időbe, amíg a levél megérkezett. Úgy vélik, hogy elveszett útközben, azonban valaki megtalálta és újra postára adta.

Fotó: Bill Caldwell családja

A lap egyébként egy egyszerű üzenetet tartalmazott: a fiatal kadét öröme volt, akinek tetszett a tengerészet, ugyanakkor már várta is a viszontlátást a családtagjaival. Caldwell beutazta a Csendes-óceán térségét, járt Japánban és hadifoglyokat vitt Ausztráliába. Tengerészeti karrierjét 4 kitüntetéssel zárta.

Szürreális volt olvasni a lapot, amit édesapja 77 évvel korábban írt, akkor, amikor még csak tengerésznek tanult. – mesélte Joanna Creamer, Caldwell egyik lánya.

Fotó: Bill Caldwell családja

A hat gyerek egyike sem él a családi házban, de egy távolabbi rokon igen. Ez a fiú volt az, aki értesíteni tudta a családot, amikor a lap megérkezett. A férfi másik lánya, Elizabeth, őrült történetnek nevezte az egészet, amit alig akartak elhinni. Elmondása szerint az édesanyja gyakran írt leveleket, képeslapokat, de az apja soha. Most örömmel fedezték fel az ő kézírását is.

Fotó: Bill Caldwell családja

Az édesapa nagyhatású, ember volt, igazi példakép. Jó érzés volt most egykori soraival emlékezni rá.