Az egyik legkedveltebb fűszer, aminek már az illata is elvarázsol.

Az almás pite szinte elképzelhetetlen nélküle. Feldobja a kávét és forró csokit is, de számtalan finomságba tehetünk. Persze nem kell, hogy a rántott csirkét is beleforgassuk, de sok érv szól mellette, hogy rendszeresen fogyasszuk:

1.Fokozza az agyműködést

Javítja a memóriát, stimulálja az agyat, segít koncentrálni. Esetenként a fejfájáson is enyhíthet.

2. Óvja a szívet

Ahogy a kurkuma is, a fahéj segít ellensúlyozza a zsíros ételek okozta negatív hatásokat.

3. Segít a fogyásban

Mivel fokozza az anyagcserét és segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, megkönnyítheti a fogyni vágyók dolgát (persze, ha nem egy nagy adag cukor társaságában fogyasztják el). Nem pótolja az egészséges étrendet vagy a testmozgást, de kiegészíti azt.

4. Javítja az emésztést

A belekre gyakorolt jótékony hatása segít megelőzni a különféle emésztési zavarokat.

5. Csökkenti a rák kockázatát

A fahéj rendszeres fogyasztása segít gátolni a rákos sejtek növekedését és terjedését.

6. Megkönnyíti a nehéz napokat

A menstruációs panaszokat, a változókor gyötrelmeit és a hangulatingadozásokat is segít átvészelni a mangántartalma miatt, amivel egyensúlyban tartja a hormonszintet.

7. Segít megőrizni a fogak és íny egészségét

Antibakteriális hatásával óvja az ínyt és a fogakat a káros hatásoktól.

8. Jótékonyan hat a bőrre

Gyakori eleme a különböző testápolóknak, olajoknak, nem véletlenül. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható a bőr rugalmasságáért.

A sok pozitív hatása ellenére viszont mértékkel kell fogyasztani! Akik allergiások rá, azok feltétlen kerüljék el, de a többieknek érdemes rendszeresen egy csipettel megfűszerezni az ételüket vele.

Forrás: healthline