Éld meg az álmaidat!

Kenichi Horie 83 éves, de nem egy otthon üldögélő nyugdíjas-típus. Ezt bizonyítva egyedül hajókázott keresztül a Csendes-óceánon. Japán leghíresebb vitorlázója ezzel a világ legidősebb olyan embere lett, aki szólóban teljesítette ezt a távot.

Japán nyugati partjaira, a Kii-félszigetre érkezett meg a vakmerő nyolcvanas, miután több mint 2 hónapot töltött a tengeren.

A kaliforniai San Francisco-ból indult el március 27-én Suntory Mermaid III nevű hajóján. A 990 kg-os, 5,8 m hosszú alumínium járműben mindent a férfi 152 cm-es magasságához igazítottak.  Az út bizonyos szakaszai komoly kihívás elé állították, de minden nap felhívta a családját, hogy ne izguljanak. Saját bevallása szerint szorongott a viharok idején, amikor csak a rádió tartotta benne a lelket. Az út során főként rizsen és konzerveken élt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Horie egyáltalán nem kezdő, a Csendes-óceánt már többféle járművel keresztülszelte, az egyik egy alumínium konzervdobozokból, whiskys és sörös hordókból készült, napelemmel és lábpedállal hajtott járgány volt.

Most nem is fizikailag edzett a kalandra, hiszen mindig jól van, formában van, nem eszik és nem iszik többet a szükségesnél. Egy kicsit attól tartott csak, hogy talán túl öreg már ehhez az utazáshoz.

1962-ben, 23 éves korában ő volt az első ember, aki megállás nélkül hajózott keresztül a Csendes-óceánon Japántól Kaliforniáig.

Amikor 94 nap elteltével megérkezett és egy rétegelt lemez hajón elhaladt a Golden Gate híd alatt, még le is tartóztatták egy rövid időre, miután kiderült, hogy ehhez nem kért engedélyt. Az első hajója, a Mermaid, amivel keresztülszelte az nagy kékséget, Kaliforniában a Tengerészeti Múzeumban került kiállításra.

Korábban nem gondolta, hogy 83 évesen is a habokat szeli majd, de mivel egészséges, nem akarta elszalasztani ezt a lehetőséget. A kihívások izgalmasak, ezért nem is szeretné abbahagyni a próbálkozást.

A világ legnagyobb víztömegét átszelve Horie inspiráló üzenetet osztott meg a világgal. „Ne hagyd, hogy az álmaid pusztán álmok maradjanak! Legyen célod, dolgozz, hogy elérd és akkor csodálatos életed lesz.” – fogalmazott.