60 éve áll a pult mögött, de még mindig tart a lelkesedése.

Szekér László az ’50-es évek végén kezdte a pályáját Balatonbogláron, amikor még 1 forint volt egy gombóc és a cintányéros pultja előtt kígyózó sorok várták, hogy a kis ablak mögül kiszolgálja a fagyira vágyó vendégeket. 1988-ban költözött a jelenlegi helyére, ahol azóta is szezonban minden reggel kinyitja az üzletét.

Bár a világ sok mindenben megváltozott, Laci bácsi, a cintányéros pult és a kézzel készített ínycsiklandó fagylalt ugyanaz maradt. Ő abban hisz, hogy a bevált recepteken nem kell változtatni, ami azt jelenti, hogy továbbra is maga főzi a fagylaltot, természetes alapanyagokat használ és abból kínál naponta legalább nyolc félét. Az emberek ízlése nem változott az elmúlt 60 évben, még mindig a csoki, a vanília és a puncs a legkedveltebb, de persze más ízeket is készít. A gyümölcsfagyijai valóban gyümölcsből, tej nélkül készülnek.

Sokan kérdezik tőle, hogy mikor megy nyugdíjba. Igazából már 1993 óta nyugdíjas. Bár már nem fiatal és néha nehéznek is találja a munkát, folytatja, amíg csak bírja. Amióta híre kelt, hogy mennyien szeretik őt, annyian lettek rá és a fagyijára kíváncsiak, hogy előfordult, hogy már délután 4-kor be kellett zárnia, mert elfogyott minden finomság.

Szeretném nektek bemutatni Szekér Laci bácsit, aki 87 éves és még saját maga készíti és árulja a fagylaltját…

Közzétette: Zizi kalandjai – 2020. július 23., csütörtök

Külön hírverés nélkül is vannak, akik még gyerekként kóstolták először a fagylaltját, most pedig a saját gyermekeiket viszik hozzá, ha tehetik. Több generáció visszatérő vendéggel büszkélkedhet a kedves úr, ami nem csoda, hiszen sokan ragaszkodnak ahhoz, ami jó.

Története szívmelengető! Még sok, jó egészségben eltöltött, dolgos évet kívánunk neki!

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: like Balaton