Nem mindenki tud a rengeteg tennivaló közepette sok időt szánni a tornára.

Szerencsére nem is feltétlenül kell, léteznek egyszerűbb gyakorlatok, amelyeket a napi rutin közben is könnyedén elvégezhetünk. Ha rendszeresen végigcsináljuk ezeket, fiatalosabbnak és karcsúbbnak fogunk látszani, és remélhetőleg úgy is érezzük majd magunkat. Mutatjuk:

Homlokmasszázs

Az asztalra könyökölve tedd a homlokod a tenyereidre és pihentesd egy kicsit a nyakad! Utána enyhe nyomással végezz körkörös mozdulatokat a tenyereddel a szemöldöködtől a hajvonalad irányába! Fontos, hogy mindig ebbe az irányba csináld! Érdemes ezt naponta többször megismételni.

Kézfejtorna

Szorítsd ökölbe a kezed, majd engedd el, de ne ernyeszd el teljesen! Ezt ismételd meg 20x napi 3-4 alkalommal, és a kézben futó vénák kevésbé lesznek láthatóak, valamint sokkal rugalmasabbá válnak!

Vibrogimnasztika

Emeld fel a sarkaidat 1 centire, majd vissza le! (A kép ellenére nem kell magasra!) Ezt ismételd meg 100x, lehetőleg mezítláb! Ez segít, hogy a nyirok- és vérkeringés megfelelő legyen.

Hát nyújtása

Fogd meg a két ajtófélfát derékmagasságban, majd dőlj előre, a hátadat feszítsd meg és tartsd így magad 10-20 másodpercig! Fokozatosan lehet feljebb tenni a kezeket, úgy egyre több izmot fog megmozgatni a gyakorlat. A gyerekek gyakran csinálják ezt ösztönösen játékból, és milyen jól teszik! Segíti a vállak és lapockák megfelelő pozícióban tartását és erősíti a hátizmokat.

Fenéktorna

Feszítsd meg 20 másodpercig, majd engedd el 10 másodpercig a fenékizmokat! Ezt ismételd meg 5x! Séta közben is lehet formálni: amikor a jobb lábaddal lépsz, feszítsd meg a jobb farpofádat, majd a bal lábadnál a balt. 30 lépés megfeszítve, amit 30 lépés lazítás követ.  5x ismételheted ezt is! Ettől feszes és formás lesz a popsi!

Lábrázás

Feküdj a földre vagy a kanapéra, a lábaidat tedd a falra és feküdj ebben a helyzetben 1 percig, közben a lábfejedet az ujjaknál emeld fel-le! Ezután rázd a lábaidat 2 percen keresztül! Ez a feladat megszünteti a dagadást és segít a visszerek mérséklésében is.

Nyaktorna

Masszírozd a nyakad hátul lentről a fej felé haladva, majd húzd ki a hátad és lassan fordítsd el a fejed az egyik, majd a másik irányba, amíg érzed, hogy a nyakizmod kényelmesen nyúlik! Ezt ismételd meg 20x! Ettől csökken a feszültség a nyakban, amitől kisebb az esély az izomgörcsökre és javítja az arcszínt is.

Vákuum

Ezt a gyakorlatot érdemes evés előtt végezni, semmiképp sem közvetlen utána! Állj egyenes háttal, majd vegyél egy mély levegőt és fújd ki, majd a következő lélegzetvételt már a hasad behúzásával tedd és tartsd ki 10-15 másodpercig, majd ereszd ki! Ezt ismételd meg 5x!

Fenéktorna narancsbőr ellen

Ülj le a földre, húzd fel a jobb lábadat, és ezzel együtt a jobb farpofádat emeld fel a földről, majd mozdulj vele előre! Aztán jöhet a bal ugyanígy, ezzel mintegy a fenéken “sétálva”. Legalább 30 lépést érdemes így megtenni. Javítja a vérkeringést, erősíti az izmokat, serkenti az anyagcserét és a méregtelenítést, így véve fel a harcot a narancsbőr ellen.

Forrás: BrightSide