Ninja.

Nagy-Britannia legidősebb csatára még mindig megzörgeti a hálót: Mike Fisher hetente háromszor felhúzza a focicipőt. A Ninja becenévre hallgató focista 1949-ben kezdte amatőr futball karrierjét és kedden, szerdán és csütörtökön még most is az a programja, hogy a labdát kergeti.

A két unokával büszkélkedő nagypapa egészen a 40 éves koráig aktívan focizott, majd leállt a rendszeres sporttal.

80 elmúlt már, amikor újra szerelembe esett a labdajátékkal, azóta az Old Corinthians csapatát erősíti.

A gólvágó még a 90. szülinapját is a csapattársaival ünnepelte, mégpedig úgy, hogy 5 gólt lőtt az ellenfél hálójába, noha a játékosok közül többen 40 évvel is fiatalabbak voltak nála. Mike beceneve Ninja, mivel egy szempillantás alatt képes helyzetbe kerülni. Átlagosan háromszor talál be a kapuba meccsenként!

Mike 14 évesen kezdte rúgni a bőrt Bedfordshire-ban. A veterán Líbiában, Egyiptomban és Irakban is szolgált, majd nejével Blackpoolba költözött, ahol 2 gyermekük született. Doris 2020-ban hunyt el.

A foci azonban motivációt adott arra, hogy az idős férfi összeszedje magát és minden nap felkeljen, fitt és aktív maradjon.

Nem akart egész nap egy székben üldögélni és rájött, hogy hiába fiatalabb mindenki más nála a pályán még mindig jó meg neki a játék és élvezi a futballt.

Kiemelt kép: SWNS