Szelíd motoros.

Barbara Morris még évekkel ezelőtt említette a családtagjainak, hogy ha megéli a 90. évét, szeretne még egyszer egy nagy motor ülésében utazni. A família lázasan készült arra, hogy az álmot valóra váltsa. Beavatták az öregek otthonának személyzetét is, hiszen Barbara ott él. A gondozók szép frizurát készítettek neki, kisminkelték és felöltöztették a jeles nap alkalmából.

Volt meglepetés, amikor Barbara fiai egy helyi motorosbandával érkeztek az intézményhez. Mivel az ünnepelt már nem lát jól, egészen közel kellett menni a motorhoz, hogy felismerje azt. Először azt hitte, csak egy szép járgány, amit megcsodálhat.

Amikor azonban kiderült, hogy ő fog utazni rajta, még a szava is elállt a meglepetéstől, nem akarta elhinni, hogy milyen élmény vár rá.

Noha a matrónán egy ruha volt, ami nem túl praktikus a motorozáshoz, gondolkodás nélkül pattant fel a nyeregbe. 13 motorossal együtt egy pubba gurultak a járgányok.

’Úgy éreztem, mintha az évek nem is teltek volna el’ – mesélte a 6 dédunokával büszkélkedő asszony. ’Elképesztő élmény volt, ahogy a szél újra az arcomba fújt.’

Fotó: SWNS

Barbara az első motor jogsiját tinédzserként szerezte az 1950-es években. Az első motorbiciklijét, egy Royal Enfield 350-est, még 19 éves korában kapta és azzal járt a főiskolára. Hamar ráérzett a száguldás ízére, mindig volt egy kis motorja, a szenvedélyét pedig három fiára is átörökítette.

Most unokája, Kirsty Harvey segített megszervezni a meglepetést a nagyinak, a Widows Sons nevű helyi bandával együtt. A családtagjai emlékeztették az asszonyt, hogy mindig azt mondogatta, hogy 90 évesen egy Harley-n akar ülni. ‘Te jó ég, nem hiszem el, hogy emlékeztek rá’ – lelkendezett Barbara.

A szenior cseppet sem rettegett a száguldástól, merészen vágott neki a kalandnak. Az idegei kötélből vannak, jóformán semmitől sem ijed meg. Még abból a generációból származik, akik keményen állják a sarat.

Egy igazi Harley-Davidson nyergében azonban még sosem ült, ez pedig még emlékezetesebbé tette a meglepetést. Elmondása szerint újra 21 évesnek érezte magát a motorozás során, a lenyűgöző amerikai járgány nyergében.

Kiemelt kép: SWNS