Hullámlovas.

Még 2019 júliusában történt, hogy egy vagány kanadai úr felállította a vízisíelés korrekordját, de a Guinness-bizottság csak most hitelesítette a csúcsot. Az Ontario tartományban élő Bob Hutchinson 92 évesen ugyanis még szelte a hullámokat a Bella-tó vizén.

A vízisíelésért rajongó szenior persze nem most kezdte az ipart, már 23 évesen kipróbálta ezt a sportot, noha akkoriban nem volt könnyű felszerelést szerezni. Ezért maguk készítettek mindent, saját kezükkel fonták a kenderköteleket.

A férfi családja 2019-ben nem hitelesítette a rekordot, most azonban elérkezettnek látták az időt, hogy csúcstartót faragjanak az azóta 94. életévét is betöltő nagypapából.

A világ legidősebb vízisíelő férfijaként egyébként sem veti meg a kockázatosabb sportokat, kipróbálta már a búvárkodást, a vadvízi evezést és a síelés több formáját is.

A nagypapa bevallotta, hogy azért izgult, amikor 90 felett ismét a hullámokon lovagolt. Most viszont boldog, amiért az unokáinak is megmutatta, hogy nem számít a kor, attól még csinálhatsz vagány dolgokat, hogy majdnem egy évszázados vagy.

A kiemelt kép illusztráció.