Megérte várni.

95 év: ha egy nő olyan szerencsés, hogy megéli ezt a kort, akkor általában már dédnagymama vagy üknagymama addigra. Azonban az amerikai Marianne Wallenberg ennyi idősen lett csak először nagymama.

Az első szeretett unokáját 95 évesen és 81 naposan üdvözölhette. Ezzel ő lett az először nagymamává válók között a legidősebb a történelem folyamán (legalábbis hivatalosan).

Marianne 35 évesen szülte leányát, Katherine-t és 39 volt, amikor a fiának, Jamesnek életet adott.  A lánya nem szeretett volna anyává válni, James viszont tervezett gyerekeket, de nem fiatalon. Sokat várt a házassággal, ahogy szerinte az anyja sem kapkodta el annak idején. A gyermekáldás sem jött könnyen, csak 3 évvel az esküvő után érkezett az első baba.

Az első unoka, Joshua Fritz Wallenberg végül Kanadában, Torontóban látta meg a napvilágot 2008. április 29-én. Őt egy kislány, Karina követte nem sokkal később.

Marianne rajongott a kicsikért és úgy érezte, hogy megérte ennyit várni rájuk. Mivel több mint 5 órányi autóútra élt tőlük, sajnos nem láthatta őket annyira sűrűn, mint ahogy szerette volna. Természetesen már nem volt annyi energiája sem, hogy aktívan foglalkozzon velük. Mégis: James egyik kedvenc emléke, amikor az édesanyja a kicsiket etette vagy nézte, ahogy együtt játszanak.

Nagyon büszke volt az unokáira.

James elhatározta, hogy felveszi a kapcsolatot a Guinness-bizottsággal, mielőtt az első gyereke egyéves lett, mert realizálta, hogy az édesanyja potenciális rekorder a magas kora miatt. Személyesen mondta el anyjának, hogy vélhetően ezzel ő a csúcstartó és amikor tényleg megérkezett a rekordot hitelesítő oklevél, a matróna is kapott belőle egy példányt.

Marianne végül 2011-ben hunyt el, 98 éves korában.