Tanulás egy életen át.

A kansasi születésű Nola Ochs 1930-ban taposta az első egyetemi éveit, akkor a Fort Hays State University hallgatója volt. Azonban úgy alakult, hogy a diplomáját akkor nem szerezte meg, és erre egészen 2007-ig várnia kellett. Igen, jól olvastad: 77 évvel később, 95 éves korában döntött úgy az elszánt asszony, hogy folytatja félbemaradt tanulmányait.

Ezzel ő lett az USA legidősebb egyetemistája. Nola 4 gyereket nevelt fel, 13 unokája és 15 dédunokája volt, amikor újra az iskolapadba ül.

Egyszer csak azt érezte, hogy szeretné az idejét tartalmasan tölteni, ezért a lakóhelyén kezdett különféle órákra járni. Az egyetemet már 21 éves unokájával együtt végezte el, és még arra az áldozatra is hajlandó volt, hogy 150 km-rel arrébb költözzön, az egyetem apartmanjába, a tanulmányok idejére.

Ráadásul nem állt le, egyből a mesterfokozatot is elkezdte, és 2010-ben, 98 éves korában át is vette újabb oklevelét.

A média a szárnyára vette, a hölgy pedig mindenkit arra ösztönzött, hogy ne hagyja abba a tanulást, hiszen a tanulmányokat sosem lehet befejezettnek nyilvánítani. Alighanem Nola a hosszú élet titkát is tudta, 2016. december 9-én, 105 éves korában hunyt el.