Zöld matchapor.
A matchapor egy rendkívül népszerű por Japánban, amelyet a tejeskávéktól kezdve a csokoládéig, fagylaltig, számtalan italban és ételben felhasználnak. Az egész tealevelekből készült, különleges aromájú por nagyon élénk zöld színű, finommá őrölve adják az élelmiszerekhez. Nemcsak vitaminokban és ásványi anyagokban, hanem polifenolokban és antioxidánsokban is bővelkedik, amelyek a szívbetegségek és a rákos elváltozások megelőzésében vannak segítségünkre.
Az Omatcha Salon nevű teázóban egyenesen műalkotásnak is beillő zen kertecskéket kreálnak a zöld por segítségével. A teázóban Uji matchát használnak, amely állítólag a legkiválóbb minőségű az egész világon. A régió dombos területein nagyon jó minőségű talajban, enyhe klíma és bőséges köd mellett nőhetnek a növények, mindez pedig kimagasló minőségben nyilvánul meg.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Az ehető zen kertecskék nagy gonddal készülnek, minden egyes tányérra kerülő kompozíció egy valódi zen kertet másol. Itt azonban kövek, kavicsok és homok helyett gyümölcsök, édes falatok, tészták és természetesen zöld matchapor alkotják az elemeket.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A bejegyzés megtekintése az Instagramon