Teljes erőbedobással csináld!

Új rekorder született, miután 114 évesen elhunyt a venezuelai Juan Vicente Pérez, így a 111 éves angliai John Alfred Tinniswood vette át a ‘világ legidősebb férfija’ címet.

John 1912. augusztus 26-án született, pont abban az évben, amikor elsüllyedt a Titanic.  A matuzsálem jelenleg egy idősek otthonának lakója, a személyzet szerint egy igazi fecsegőbajnok.

Miután megkapta a Guinness-bizottság hivatalos értesítőjét, a bizottság egy képviselője személyesen adta neki át az oklevelet és természetesen kifaggatta a hosszú élet titkáról is.

Előrehaladott kora ellenére John még most is a legtöbb tevékenységet egyedül végzi, segítség nélkül kiszáll az ágyból, rádiót hallgat és a pénzügyeit is menedzseli.

A férfi szerint hosszú életének titka puszta szerencse, ahogy ő mondja: vagy hosszan, vagy röviden élsz, ez nem tőled függ.

John minden pénteken rántott halat és krumplit eszik, de ezenfelül nem követ semmiféle különleges étrendet. Azt eszi, amit kap. Nem dohányzik és csak ritkán iszik alkoholt, szerinte az egészséges élet titka, ha mindenben mértéket tartunk.

Az idős úr örökös Liverpool FC szurkoló, ő maga 20 évvel a klub megalapítása után született. Azóta megélt 8 FA kupa győztes címet és 17 bajnoki címet. Természetesen mindkét világháborút is túlélte, a másodikban pedig adminisztratív szolgálatot végzett a hadseregnél. 1972-es nyugdíjazásáig a Shellnél és a BP-nél dolgozott.

John feleségével, Blodwen-nel egy táncos helyen ismerkedett meg Liverpoolban. 1942-ben házasodtak össze, majd megszületett lányuk, Susan. 44 év házasság után, 1986-ban  hunyt el az asszony.

John 4 unokával és 3 dédunokával büszkélkedhet. 2012-ben, amikor 100 éves lett Erzsébet királynőtől kapott egy lapot. A fiataloknak azt tanácsolja, hogy mindig tegyék meg azt, ami tőlük kitelik, adjanak bele mindent, másként nem érdemes a dologgal foglalkozni.