A tündéri idős pár megtalálta a módját, hogy a koronavírus idején is élvezhessék egymás társaságát a hatóságok által előírt szabályokat betartva.

A Németországban élő, 89 éves Karsten Tüchsen Hansen és a Dániában élő, 85 éves Inga Rasmussen nem hagy ki napot, hogy elfogyasszon egy közös italt a határon. Románcuk két éve kezdődött, amikor is a férfi egy csokorral indult egy özvegyet meglátogatni, de útközben, ahogy epret szeretett volna vásárolni, megismerkedett egy hölggyel sorban állás közben. Ez a találkozás olyan jól sikerült, hogy a beszélgetést vacsora követte, majd egyre közelebb kerültek egymáshoz. Több évtizedes házasság után lettek özvegyek mindketten, de a találkozásuk mégis sorsfordító lett. Nem gondolták, hogy az ő korukban még találnak valakit, pláne olyat, aki másik országban él.

A koronavírus miatt lezárt határok miatt nem mehetnek át egymáshoz, viszont randevúzhatnak félúton. A dán-német határon piknikeznek együtt egy asztalnál. A férfi mindig visz valami kis ajándékot, a hölgy pedig sütit süt és italt készít. Eleinte büntetéssel fenyegették őket a kijárási tilalom miatt, de mivel betartják a távolságot és az előírásokat, így végül hagyták őket. A molleshuvej-i határátkelő azóta szinte zarándokhellyé vált, történetük bejárta a világot.

Forrás: The New York Times