A zene összetart.

Ne érintkezzünk! Nem megyünk át a szomszédhoz, nem fogunk kezet az ismerősökkel, nem állunk le beszélgetni az utcában lakókkal. Az ember azonban nem is lenne ember, ha nem találna ki mindenfélét, amivel vidámabban túlélheti a bezártságot.

Világszerte terjednek az erkélykoncertek, szerenádok! Az új mozgalom utat talál ahhoz, hogy egy kicsit együtt legyünk, mókázzunk, ne gondoljunk a nehézségekre.

Sorra kerülnek fel a videók az internetre, ahol a lakók balkonokon, tetőkön, udvarokban énekelnek, gitároznak, táncolnak, zenélnek a karantén idején. A szolidaritás és a remény sokkal gyorsabban terjed, mint a vírus!

Az izoláció mindenkinek nehéz, de különösen azoknak, akik egyedül élnek, és ráadásul a nagyvárosokban rekedtek. Akik nem tudnak kimenni a kertbe vagy a mezőre. Arra azonban nekik is lehetőségük van, hogy kiüljenek az erkélyre, balkonra, vagy akár csak kinyissák az ablakot.

Az emberi kreativitás határtalanságát elnézve pedig szinte biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan túljutunk a nehezén. Együtt, közösen.

A magyar kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról: