A pincében kezdte.

Lynda Jager 61 éves, Kanadában él. A harmincas éveiben kezdte az edzőtermet látogatni, és saját bevallása szerint a testépítő versenyek segítettek felturbózni az önbizalmát. Lynda egészségügyi adminisztrátorként dolgozik, de emellett személyi edző is, és nem mellékesen 6 unokával büszkélkedhet. Még a húszas évei végén tűzte ki céljául, hogy megerősödik, ezután kezdte tudatosan alakítgatni, formálni a testét.

Ahhoz azonban nem volt elég önbizalma és bátorsága, hogy az edzőterembe is lemenjen, egészen 10 éven keresztül. Amikor komolyabban is érdekelni kezdte a testépítés, akkor tette be a lábát egy konditerembe először. Már 51 éves volt, amikor versenyeken indult, és végre kiállt a közönség elé. Később viszont annyira belejött, hogy azóta rendszeresen ott van a megmérettetéseken és már 5 bajnoki címmel büszkélkedik.

A férje rajong a kinézetéért – ami nem csoda, mert Lynda valóban nagyon dögös.

Lynda elmondása szerint az orvos azt javasolta neki, hogy mozogjon többet, amikor még tinédzser volt, mivel gyakran küzdött fáradtsággal, étvágytalansággal és nagyon félénk is volt. Mivel a csapatsportokban nem lelte örömét, a szülei pincéjében próbált tornázni, erősíteni. Ezt a magányos sportolást nagyon szerette és egyre jobb lett benne, igaz, sokat is olvasott, folyamatosan bújta a könyveket, magazinokat. Egy idő után aztán kinőtte az otthoni kereteket, ekkor ment le az edzőterembe.

A nő rengeteg kommentet kap a testével kapcsolatban, ezek többsége pozitív, de akad olyan is, aki szerint „túl sok” az, ahogy Lynda kinéz.

Lynda szeretné a tapasztalatait és tudást megosztani másokkal is. Azon van, hogy az emberek megértsék, nem lehetetlen egész életünkben fittnek maradnunk, tabletták és fájdalom nélkül sem, ha teszünk érte.