Budapesti városlakók születésnapi kívánságait teljesíti Budapest

Az idén 150. születésnapját – vagy még inkább Buda, Pest és Óbuda egyesítésének kerek évfordulóját – ünneplő Budapest, születésnapja alkalmából minden hónapban megajándékozza egy lakóját. Tizenkét szülinapi kívánság teljesül a tizenkét hónap alatt, áprilisban Zsuzsát ünnepeltük.

Zsuzsa a 65. születésnapján is másokra gondolt, azt kérte ajándékba, hogy egy napra a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott Wesley János Általános Iskola és Gimnázium 70 diákjának és az őket segítő 25 kollégának, magyar, erdélyi, kárpátaljai gyerekeknek egy élményekkel teli budapesti napot adhasson. Az intézményben mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű magyar, erdélyi, és az ukrán háború miatt menekült családok gyermekei tanulnak.

Az egész napos ünneplés egy emeletes buszos városnézéssel kezdődött, sétahajókázással folytatódott a Dunán, majd következett egy ebéd a Margitszigeten, tortával, ajándékokkal, játékokkal, és itt is ért véget egy fergeteges bringóhintózással. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, ami a kisfilmből is kiderül:

Legtöbb tanulónk csak olyan élményeket él át, amiket mi biztosítunk számukra. Jó lenne, ha az eddigi szerény lehetőségeiken kívül és saját nehézségeiken túl emlékezhetnének a gyermekkorukból egy felhőtlen “bulizásra” is.” – indokolta döntését Zsuzsa. Hogy jól döntött, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szülinap után a gyerekek egybehangzóan állították, hogy ez a nap volt eddigi életük legnagyobb élménye, szuper lelkesen köszönték meg Zsuzsának a meghívást.

„Nagyon jó látni, hogy a 12 szülinapos között van olyan önzetlen budapesti, aki saját születésnapján is mások örömét keresi – tette hozzá Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Boldog szülinapot, Zsuzsa!

A Budapest150 emlékév összes programját megtalálod a 150.budapest.hu oldalon!