Ezt a bogyós gyümölcsöt az orvostudomány már nagyon régóta használja.

A tőzegáfonya ugyan rokona a fekete és a vörös áfonyának, azonban mégsem összetévesztendő velük. Pozitív élettani hatását és gyógyító erejét kutatások is alátámasztják. Egy természetes antibiotikum, ami ráadásul finom is, ezért mindenképpen érdemes fogyasztani valamilyen formában.

Elsősorban felfázásra és egyéb húgyúti fertőzésekre van jó hatással, mert a benne található hatóanyag megakadályozza a kórokozók megtapadását, de nem ez az egyetlen jó tulajdonsága.

Védi a szívet, mert stabilizálja a szívritmust, óvja az ereket, így segít elkerülni a szívinfarktust. Sok A-vitamint, C-vitamint, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként és foszfort tartalmaz, az egyik legfinomabb antioxidáns. Támogatja az immunrendszert, ami különösen influenzaszezon idején nagyon fontos.

Vértisztító hatása miatt segít a szép bőr megőrzésében, enyhíti az ekcémás, pikkelysömörös, bőrkiütéses tüneteket.

Élesebb látást is köszönhetünk a rendszeres fogyasztásának, enyhíti a szürkületi vakság, hályog és magas vérnyomásból eredő látászavarokat.

Fogyasztható önmagában, teaként vagy valamilyen koncentrált formában. Mivel semmilyen mellékhatása nincs, ezért nyugodt szívvel ajánlható minden korosztály számára!