Hála és köszönet.

A megszokottól eltérően nem piros, hanem zöld és fehér színű tűzcsappal találkozhatnak azok, akik a Nagyvárad téren közlekednek. A színek jelentést hordoznak: a zöld az Életet, a fehér a Tisztelgést jelzi az egészségügyi dolgozók előtt. A kereszt forma pedig a Remény és Szeretet szimbóluma.

Az egyedi tűzcsapot megálmodó, tervező és gyártó Hawle Kft. szándéka szerint a koronavírus-járvány alatt hősiesen helytálló egészségügyi dolgozók iránti hálának kívántak e rendhagyó módon emléket állítani.

Az első szimbolikus tűzcsapot még három követte, amelyek a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, Szent István kórháza előtt kerültek felállításra. Az avatáskor a kórház kapujában összegyűlt kórházi dolgozók tapssal köszöntötték az új szerelvényt, amely mellett nap mint nap elhaladva újra és újra érezhetik a feléjük áradó megbecsülést és szeretetet. A szép kezdeményezéshez csatlakozva a Fővárosi Vízművek licitálással támogatta a köszönet kifejezését, a befolyt összeget pedig a Bethesda Gyermekkórház kapta.