A világháló összeköt.

Csak azért, mert most izoláljuk magunkat és nem érintkezünk lehetőleg senkivel, nem kell magányosnak lennünk.

Most mindenkinek nehéz, különösen az időseknek, akik sokszor még a szeretteiktől is távol vannak. Egy angliai idősotthon lakói azonban úgy döntöttek, hogy megmutatják a világnak, hogy így is lehet üzengetni egymásnak! Még az önkéntes karanténban is fel tudják vidítani a családtagjaikat és képesek bearanyozni a mi napunkat is.

A koronavírus pandémia miatt természetesen most ők is beszorultak, nem fogadhatnak látogatókat és maguk sem mehetnek sehova sem. A Facebook segítségével viszont mégis megtalálták a módját annak, hogy pozitív üzeneteket küldjenek szeretteiknek.

Kerry Nippers, a Dearnlea Park Residential Care Home otthon koordinátora szerint a lakók nagy része küzd a helyzettel és érzelmileg is megviseli őket a bezártság, ami érthető. Megszokták, hogy a családtagjaik rendszeresen jönnek, és most bizony megszakadt ez a kapcsolat. Szerencse, hogy a közösségi oldalak segítségével egy kicsit enyhíteni tudták az emiatt érzett szomorúságot.

Az otthon dolgozói elhatározták, hogy Facebook posztok készítésében segítenek a gondozottaknak. Mindenki egy papírt tartott maga el, amire felkerült az üzenete. Az így készült fotókat pedig feltették az otthon Facebook oldalára.

Többek között ezt üzenték szeretteiknek a lakók:

„Szeretném, ha tudná a családom, hogy rendben vagyok, szeretlek Titeket!”

„Szeretlek Titeket, hiányoztok, hamarosan találkozunk!”

„Ne aggódjatok, vigyáznak ránk!”

„Gyertek majd, ha vége ennek az egésznek!”

„A koronavírus tehet egy szívességet!”

A posztokat már több ezren látták és osztották meg, a lakók még Kanadából és Franciaországból is kapnak üzeneteket. Amikor meghallották, hogy mennyien olvasták már a táblácskáikat, egyikőjük csak ennyit mondott: „Ó Istenem, híresek lettünk!”