Nem is feltétlen fizikailag, mind inkább szellemileg és lelkileg.

Bár a test öregedését nem tudjuk megállítani, tehetünk azért, hogy fiatalosak maradjunk! Túl az életmóddal kapcsolatos tanácsokon, a mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságán, van valami, ami miatt azonos korú emberek közül is van, aki fiatalabbnak, van, aki idősebbnek tűnik, ez pedig a rugalmasság és a nyitottság.

Akkor kezdünk el igazán öreggé válni, amikor azt hisszük, már mindent tudunk és már nem akarunk újat tanulni. Amikor nem találunk már új célokat. Amikor azt hisszük, túl vagyunk már mindenen. Pedig nem! A tapasztalat ugyan bölcsebbé tesz, de nem muszáj, hogy keserűvé és cinikussá tegyen. Mindenki szembesül kihívásokkal, problémákkal, kudarcokkal, tragédiákkal élete során, ezeket meg kell tanulnunk valahogy kezelni!

Ha sikerül megtartani a rugalmasságunkat, a nyitottságunkat, ha gyermeki kíváncsisággal tudunk a világhoz állni, nagy eséllyel maradunk fiatalok belül, ami a külsőn is megmutatkozik! A pozitív hozzáállás, a mosoly derűje, az alkalmazkodás képessége segít kisimítani a ráncokat. Bár teljesen el nem tünteti, hiszen csodát tenni nem tudunk, mégis megváltoztatja a kisugárzásunkat. Nem csak a jó pap tanul holtig, hanem mindenki! Rajtunk múlik, hogy morcos öregemberek vagy imádni való középkorúak/szépkorúak leszünk.