Közös búcsú.

A 83 éves Mary életének utolsó éve igazi ajándék volt: fiával együtt beutazta a világot. A nagy kaland előtt Sean többnyire a római lakásában élt, sokat utazott a munkájából kifolyólag, míg Mary Dublinban maradt, ahol a fiú is felnőtt.

2013-ban azonban Alzheimer-kórral diagnosztizálták az akkor 77 éves nőt, ezért a fia egyre gyakrabban látogatta meg. Mary állapota lassan romlott az évek alatt, de a neurológus azt mondta a családnak, hogy a pozitív és boldog embereknél a folyamat előrehaladtával még inkább felerősödnek az optimista vonások. Mary esetében igaza lett.

2018-ban, amikor a család arról tanakodott, hogy idősek otthonába kell az asszonyt vinni, Sean nagyon erősen érezte, hogy ez nem tenne jót az édesanyjának. Februárban már Nepálban voltak. A melegben rengeteget tudott Mary a szabadban lenni. Nézték, ahogy a gyerekek játszanak, sétáltak a tóparton, beszélgettek. A gyerekek még az asszony haját is megfésülték, Nagyinak hívták őt, Mary pedig namaste-vel üdvözölt mindenkit. A Happy Holi színes fesztiválja során az idős nő is kaphatott a színes porból, amiért rajongott.

Fotó: SWNS

Érdekes módon a betegsége itt mintha lelassult volna, hirtelen az állapota is javulni kezdett. A 44 éves Sean O’Sallaigh eredetileg csak a kemény ír télből akarta édesanyját kimenekíteni. Egészen lenyűgözte, hogy az asszony újra járni és beszélni kezdett, sőt még új szavakat is megtanult. Ezért a férfi úgy döntött, hogy tovább folytatják az utazást.

Fotó: SWNS

Ezt követően Rómába mentek, ahol lett kedvenc vendéglőjük és egy kis templomot is talált az édesanya, ami nagyon tetszett neki. Amikor túl meleg lett, Umbria hegyei felé vették az irányt, ahol a tehenek és kolompoló kecskék nyűgözték le az idős hölgyet.

Fotó: SWNS

Ezt követően Dél-Afrikába mentek, Mary végül itt hunyt el 2019 májusában, 83 éves korában.

Sean azt mondja, nem volt számára teher ez az utazás, nagyon sokat kapott ő is, annak ellenére, hogy az életét „szüneteltetni” kellett, hogy megvalósulhasson az út.

“Nagyon nehéz időket éltünk, amikor fiatal voltam és csak azért sikerült túljutnunk rajta, mert ilyen csodálatos édesanyánk volt.”

Most esténként, amikor édesanyja azt mondta neki, hogy „szeretlek”, Sean úgy érezte, hogy minden egyes pillanat megérte.