Öreg járgányok.

Minden famíliának megvannak a maga történetei, amelyeket a tagok már ezerszer hallottak a vacsoraasztalnál. Az angliai Stern családban a nagypapa élénksárga Talbot-Darracq autóját emlegették sűrűn. Valószínűleg álmukban nem gondolták volna azt, hogy egy árverésen megtalálják a szeretett, öreg autót és újra a családé lesz ez a ritka és értékes kincs. Pedig pontosan ez történt.

A veterán kocsit 1935-ben vásárolta a papa, Alec Stern. A londoni férfi rendkívül büszkén vezette a városban a banánszínű, krómozott ráccsal rendelkező autót. Néha a fia, Malcolm is élvezte ezeket az autókázásokat. A II. világháborúban azonban a brit kormány elrendelte a gyerekek kitelepítését vidékre, a kis Malcolm még emlékszik arra az útra, ahogyan az apja mögöttük jött a sárga a kocsival. Aztán 1942-ben a szeretett jármű eladásra került.

Egy hirtelen vágással 2020-ba repülünk, az egykori fiú, Malcolm már 91 éves és új hobbit keresve elhatározza, hogy vesz egy 3D nyomtatót, hogy kis modelleket készítsen. Eszébe jut, hogy elkészíthetné apja Talbot-Darracq-ját, de ehhez előbb meg kellene ismernie az eredeti dimenziókat és alkatrészeket, hogy le tudja kicsinyíteni azokat.

Csupán egy kis keresgélés az interneten és máris kiderül, hogy az eredeti autó épp árverésre ajánlva várja az új gazdáját.

Elképesztő történet a sorsszerűségről, egyszerűen nem lehet kihagyni a lehetőséget! Malcolm fia, Jonathan megveszi a kocsit kb. 3,3 millió Ft-ért.

Jonathannak ugyan először kétségei voltak a sok kétkezi munkát illetően, hiszen az édesapja már idős, a fiú nem volt benne biztos, hogy bírja majd a fizikai megterhelést. Azonban a pandémia idején munkához láttak, amikor szükség volt rá, szakembereket hívtak, egyébként pedig minden mást maga az apa csinált, és még a 3D nyomtatót is használta, ha kellett.

A 3 éves projekt sikerrel járt és egy szép napon a veterán autó kigördült a garázsból.

Nem volt egyszerű kormányozni, nehéz volt tekerni, az ősrégi sebességváltóval váltani, de sikerült elgurulni kb. 25 km-re, egy parkolóig, ahol a régi autók rajongói találkoztak Az egybegyűlteket lenyűgözte a 94 éves úriember, aki a lélegzetelállító kanárisárga veterán kocsiból pattant ki. Ha ezt a nagypapa látta volna!