Szuperalkalmazott.

Több mint 120 éve az angliai Norland College számít a világ legelitebb dadusképző intézetének. Az iskolát az 1800-as évek végén Emily Ward alapította, aki felfigyelt rá, hogy abban az időben nem létezett hivatalos gyermekgondozó képzés. A Norland College hamarosan nagy hírnévre tett szert, kliensei közé gazdag családok és a királyi família tagjai tartoznak.

Az innen kikerülő munkaerő akár évi 170 ezer dollárt (kb. 50 millió Ft) is megkereshet, így akár négyszer annyit is kereshet, mint egy átlagos gyereknevelő.

Az elit dajkáknál elvárás, hogy tudjanak főzni, varrni, pénzt beosztani. A négy éven át tartó képzés során rengeteg mindent meg kell még tanulniuk, többek közt önvédelmi fogásokat, indulatkezelést, biztonságos vezetést, de az internetes veszélyekkel is tisztában kell lenniük.

A kurzus természetesen nem való mindenkinek. Már csak azért sem, mert meglehetősen drága, évente kb. 6 millió Ft a tandíj. Azonban a várható fizetés reményében mégis jó befektetésnek tűnik.

Mindig túljelentkezés van a képzésre, ezért annak, aki itt szeretne tanulni, személyes interjún is meg kell felelnie. Szerető, kedves, kreatív, őszinte, felelősségteljes, jó szervező és rendszerező személyiségek kerülhetnek csak felvételre. Fontos, hogy legyen az aspiránsoknak előzetes tapasztalatuk is, ezért remek ötlet óvodában önkénteskedni.

Az innen kikerülő dadákra óriási a kereslet, jóformán minden végzősre 6 állásajánlat vár. Nem csak Londonból, de Kínából, az USA-ból és a Közel-Keletről is akadnak családok, akik szívesen látnák a nevelőket a gyerekeik mellett.

Kiemelt kép: Norland College/Facebook